luni, 23 iunie 2014

Scrisoarea unui pacient către managerul Spitalului Judeţean Dâmboviţa

                        În atenţia domnului Manager al Spitalului Judeţean Dămboviţa
         
             În urmă cu o lună de zile am fost internat în secţia de Geriatrie-Gerontologie a spitalului judeţean Dâmboviţa, am fost plăcut surprins să găsesc o secţie curată cu personal bine pregătit şi profesionist.O secţie la standarde europene în ce priveşte comportamentul personalului şi conditiilor de cazare,aici mă refer la curăţenie.Dealtfel am şi scris pe această temă articolul "Terapie prin cuvânt". Am aflat din surse neoficiale că această secţie va fi mutată la Voineşti, nu ştiu care sunt argumentele pentru mutarea secţiei, dar ştiu că aceşti oameni minunaţi, aici numesc personalul medical şi auxiliar, conduşi cu pricepere de d-na doctor Popescu Ioana, au fost precum melcul cu casa în spate, întâi la Pucioasa, apoi la Mânăstirea Dealu, acum la Platformă, iar de aici la Voineşti, după care urmează să fie scoasă din judeţ, ori desfiinţată.
Nu se poate să mutaţi o secţie medicală ,care se ocupă în exclusivitate de bătrâni, la marginea judeţului, este foarte greu ca un bătrân din Bilciureşti, dau un exemplu, să meargă până la Voineşti. Aceşti bătrâni nu merg în excursie, sunt bolnavi şi vor să se trateze, de cele mai multe ori sunt şi greu transportabili.
          Deocamdată nu vreau să fac niciun proces de intenţie nimănui, dar nu pot să nu observ că tot bătrânii sunt cei care vor plăti. Nu cumva suntem prea mulţi? După tăierile din pensie şi închiderile de spitale pe vremea lui Băsescu-Boc, acum urmează mutarea spitalelor, ce deservesc bătrânii, în localităţi mărginaşe, posibil ca ideea să fie una cinică, fiind departe, posibilităţile bătrânilor de a veni la spital se reduc, pe cale de consecinţă se vor împuţina pacienţii, iar existenţa secţiei nu mai este justificată.Probabil o nouă politică de exterminare a bătrânilor, e drept, ceva mai elevată. Acest articol se vrea un semnal de alarmă pentru factorii de decizie din judeţ. Voi reveni cu amănunte despre secţia de Geriatrie- Gerontologie.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...