marți, 3 iunie 2014

Scrisoarea poporului roman catre Simona Halep



                                                Dragă  Simona,


                        Îţi mulţumim că exişti, datorită ţie de mai mult de un an de zile  întreaga lume se interesează de România. Suntem din nou mândrii căci suntem români, am avut în istoria ţării noastre de cateva ori asemenea momente, am să amintesc câteva : Nadia, Ilie Năstase , Hagi, Irina Spârlea, V Ruzici, Szabo, Lipă, si mulţi alti gimnaşti şi atleţi.
            În aceste momente grele pentru România, cand poporul este din ce mai deprimat, ai venit tu, ca o eroină de basm şi la o varstă destul de fragedă ai pătruns in elita tenisului mondial, ajungand pe un loc pe care înaintaşele tale numai l-au visat (asta nu înseamnă că au mai puţine merite). Te-ai născut din spuma mării şi ai pornit în lume să devii eroina tenisului. Daca fetele de varsta ta işi îndeasă tot felul de silicoane prin sâni pentru a fi mai sexy, tu ai făcut invers pentru a deveni o mare campioană, puteai rămâne o piţipoancă, eşti frumoasă, erai înzestrată de D-zeu cu bust ce putea face furori prin cluburile de pe Dorobanţi, tu ai preferat munca, bătăturile în palme şi multe ore de antrenament zilnic.
            Acum când a venit succesul, ca rod al miilor de ore de antrenament, să nu uiţi dragă Simona să îţi plăteşti taxele datorate statului român. Voi sportivii nu trebuie să uitaţi niciodată, dar niciodată, minunatele condiţii create de statul roman, pentru ca voi sa va puteţi antrena fiecare pe unde se descurcă. Nu trebuie să uitaţi de sălile de sport construite şi ţinute încuiate, ori în care ploua, ori aşezate în pantă, de marile premieri făcute de guverne după ce elevii, ori sportivii s-au întors cu medalii de la diferite olimpiade la care au participat, atât de mare era cuantumul premiului încât de multe ori nici nu se merita să se deplaseze medaliatul să-l ridice, pentru că nu acoperea cheltuielile de deplasare.
            Îţi doresc succes în continuare, la Roland Garros şi oriunde în lume, nu este nici o nenorocire dacă nu câştigi turneul, important este să mergi cât mai departe, nu uita că ai numai 21 de ani, ai tot viitorul în faţă. Sigur că ar fi o mare euforie în ţară dacă tu ne-ai ferici cu trofeul Roland Garrosului, sunt mulţi ani decând un tenismen român nu a mai câştigat un mare turneu. Ţiriac nu a spus cu răutate ce a spus, într-adevăr devii un mare tenismen când ai câştigat unul din  marile turnee, dar tu deja şti acest lucru, Ţiriac şi Năstase nu au făcut altceva decât să te protejeze pe tine împotriva infatuării, mulţi sportivi s-au pierdut după ce au devenit celebrii.
            Îti doresc zeiţă a tenisului românesc  de acum şi mondial să fi sănătoasă şi să câştigi cât mai multe turnee, pentru a se vorbi cât mai mult timp de bine şi despre ţara noastră. Fă tu, dragă Simona, ce nu sunt în stare ambasadorii noştrii, plătiţi din impozitele noastre, arborează tu steagul României în cât mai multe locuri de pe glob, arată-le celor ce nu ne cunosc că nu suntem nişte barbari, aşa cum se străduie ei să ne arate.
            SUCCES, MARE  ZEIŢĂ!
           

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...