luni, 26 mai 2014

Un OM cât un partid

                                            

             A fost o campanie electorală neobişnuită pentru meleagurile mioritice, o campanie din care au lipsit găleţile, puii congelaţi, nici măcar tigăi la oferte nu au fost în aceste zile. Babele pe marginea şanţului, dupa trecerea caravanelor ce îndemnau oamenii sa voteze cu un partid ,ori altul, îşi dădeau coate şi se întrebau dezamăgite :”vazu-şi fă că nu dădură nimic ăştia , taci lele, îi zise una mai tânără, bine că nu au dat, că tot din banii noştri da, aşa mai bine le-a rămas lor tot, nu se lăsă baba şi dădu din mână a lehamite”.
            Cam despre asta e vorba, cât despre campanie, ce vor face aleşii neamului la Bruxelles, mai uşor cu explicaţiile, puţini oameni ştiu ce sarcini au europarlamentarii, cei mai mulţi stiu cam ce bani se caştigă acolo.
            Rezultatul alegerilor  din 25 mai, cu exceptia lui M. Diaconu, erau previzibile. Am scris cu mult timp in urma, de fapt cand s-a produs ruperea USL, că PNL-ul va avea cel mai mult de pierdut : http://carstea-ionel.blogspot.ro/2014/02/ruperea-usl-pierdere-in-pnl.html.,spuneam, că PNL-ul va lua sub 15%, fapt demonstrat acum.
Antonescu, a facut greşeli de om cuprins de paranoia, oricine a avut o parere contrară lui a fost sancţionat cu excluderea, a devenit obedient faţă de Băsescu şi camarila lui. D-l M.Diaconu, vicepreşedinte PNL, opozant activ al regimului Băsescu, a dorit să candideze pentru alegerile europarlamentare, la indicaţia d-lui H. Georgescu, şeful ANI, cum că M.Diaconu nu poate candida, C.Antonescu l-a tăiat de pe liste, explicaţia dată de liderul PNL fiind destul de puerilă. Convins de dreptatea sa, d-l Diaconu demisionează din partid şi incepe o cursă contra cronometru pentru strângerea de semnături necesare înscrierii ca independent în cursa pentru PE. H. Georgescu ameninţă cu represalii pe voluntarii ce strângeau semnături pentru M.Diaconu, acestia nu se pierd cu firea şi reuşesc să strânga semnaturi de la populaţie mai mult decât au fost necesare. Au fost mulţi cei care au contestat dreptul participării ca independent a lui Diaconu la alegerile pentru PE. Instanţele de judecată au respins contestaţiile, lasându-i drum liber marelui actor să participe la alegerile din 25 mai.
            Intr-un vechi ARO, cu o geantă de umăr, fără surle şi trâmbiţe, Diaconu a bătut ţara în lung şi în lat sfătuindu-se cu oamenii, întrebând acolo unde nu a înţeles el, ori răsunzând  întrebărilor puse de interlocutorii săi. Fără să promită măriri de pensii, mii de km de autostradă, locuri de muncă şi multe altele a reuşit să facă un scor mai mare decât al PMP, care a avut ca agent electoral pe T.Băsescu, pot spune fără să greşesc că Diaconu Mircea, marele actor, a învins pe Băsescu, Udrea, serviciile şi instituţiile lor de forţă.
            Tot la capitolul învinşii lui M.Diaconu, pot fi trecuţi şi C.Antonescu şi K. Iohannis, dacă erau mai puţin obedienţi şi luptau alături de M. Diaconu, altul era scorul PNL-ului acum şi nu am fi discutat de demisiile lui Iohannis şi Antonescu.
            Candidatura lui M.Diaconu ca independent, arată că in România se poate face şi altfel de politică, în care  nu  îţi  trebuie mulţi bani, ci mult bun simţ. Nici nu ar trebui să fie greu ca oamenii să aibă bun simţ, nu se investeşte bani, ci 7 ani de acasă. De astăzi incolo nu mai accept să aud expresia : „nu mă interesează să merg la vot, oricum se aleg între ei”. Se poate şi cu oameni cinstiţi, problema este, dacă avem, ori furtul este o boală contagioasă ce a prins majoritatea locuitorilor? Organele de procuratură, poliţie si instanţele de judecată să pună mâna şi să imunizeze populaţia, iar cei atinşi de boală, să fie de urgenţă izolaţi în carantinele de profil din Jilava, Rahova etc.
            Nu vreau să închei articolul fără să nu recomand şcolilor în care se studiază ştiintele politice, cazul Antonescu, sau, modul în care nu trebuie făcută politica.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...