marți, 20 mai 2014

Pe 25 Mai votez Stânga

                                             
            Încă de la fiintarea blogului am declarat că am fost comunist, mai mult decât atât, formarea mea ca om în perioada comunistă a făcut să rămân un om de stânga. A mă declara de dreapta, de centru, de sens giratoriu, nu ar fi altceva decât o minciună, nu este nevoie să mai mint şi eu, sunt destui cei care işi schimba ideologia şi orientarea politică, mai des decât işi schimba chiloţii fetele de pe centură.
Chiar dacă nu aş fi de stânga şi aş dori să votez cu altă formaţiune politică, nu găsesc deocamdată niciuna.
            Să le luăm pe rând : 1) PDL- poate în viitor, deocamdată rănile lăsate de guvernările de trista amintire, a lui Boc şi MRU, sunt încă deschise. Acest partid trebuie să facă penitenţă, trebuie să încerce să o determine pe Andreea Paul (fără Vass), să vorbească ce trebuie şi din când în când să ceară scuze celor pe care guvernele PDL i-a umilit. Nu ştiu cum dracu se face, că după ce duc cetăţenii acestei ţări în pragul disperării, vin apoi şi dau adevărate lecţii de economie politică, aici includ şi pe Băsescu si Udrea.
Dar totuşi cei mai răi au plecat, ori sunt pe picior să o facă exp. : Boc, Pinalti etc., la nou înfiinţata jucărie a lui Băsescu numită destul de pompos PMP
                                                2) PMP- nu pot vota cu acest partid, pentru că nu este altceva decât un alt PDL, faptul că îi spune altfel, nu contează atâta timp cât E. Udrea îl conduce, în acte cred că este alcineva, alături de Baconschi, C.Preda, foştii consilieri ai lui Băsescu şi chiar Băsescu cred că este secretarul cu propaganda în acest partid, atunci cum să votez cu proprii călăi, ar trebui să fiu masochist şi, nu sunt. Ăştia au de răspuns la multe întrebări, de exemplu : de ce m-au tâlhărit, atunci când au oprit mai mult decât trebuia din pensie pentru CAS, apoi de acele miliarde de euro împrumutate şi încă nu se ştie precis ce s-a făcut cu aceşti bani, adică nu ştim noi prostimea, nu cei ce erau la butoane, de modul de cheltuire a banului public, mai ales de catre marea ministresă Udrea. În concluzie nu pot vota cu PMP, nu de alta, dar este posibil ca  membrii de partid să fie chemaţi la DNA, iar ei, cum îi ştiu disciplinaţi, să nu poată merge din cauza unor obligaţii politice, vorba lui Blaga : “să lăsăm organele de anchetă să-şi facă datoria”.
                                                3) PNL- este un partid cu potenţial bun, pe care eu îl simpatizez, mai ales că la începuturile lui a fost considerat un partid roşu, de stânga, dar,
 pentru a fi susţinut şi eventual votat de către mine, trebuie să arunce balastul acumulat, prin venirea unor politicieni de la PDL, prin reorientarea liderului C. Antonescu şi mai sunt câteva lucruri de care trebuie să scape, posibil ca după 25 mai să se limpezească apele şi aici.
                                                4) Celelalte partide nu contează, sunt surprins, neplăcut este adevarat, de ascensiunea lui MRU, sper să fie numai de moment.
                                                5) UDMR- încă nu am înţeles ce hram poartă gaşca asta, udemerişti ăştia au un tupeu, egalat poate numai de Udrea, de nesimţiţi, cum dracu poţi să ceri autonomie teritorială când mai au puţin şi mută padurile peste graniţă, apropo domn Verestoy, mai este vreun copac netăiat in Harcov, ori i-ai terminat pe toţi, staţiunile sunt distruse, voi ce vreţi să guvernaţi in zona voastră? Nu este de ajuns că vă alimentează guvernul? Încă o întrebare : Voi de ce nu sunteţi partid?                      
                                                6) PSD, UNPR, PC.- pe lăngă faptul că sunt de stânga, în acest moment sunt pentru mine, cei care promit să facă ceva, Ponta chiar încearcă, vrea să facă, sigur poate că mai şi greşeşte,  asta dovedeşte că munceşte, dacă voi fi dezamăgit voi vedea atunci ce voi face, deocamdată încă mai sper, dealtfel tot sper de vreo 60 de ani. Aşa că, doresc succes în alegerile din 25 mai aliantei de stânga.
                                           


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...