joi, 23 ianuarie 2014

Incompetenta pe bani multi



            Victorie, Stroie si-a dat demmisia. Nu este nici o onoare in gestul sau,daca acest lucru s-ar fi intamplat imediat dupa esecul misiunii de salvare, da, ar fi fost un act de recunoastere a neputintei si in consecinta demisia ar fi fost un act de onoare. Acum, cand gestul s-a produs in urma presiunii mediatice si a retragerii sprijinului politic din partea PNL, gestul este unul al neputintei.
            Cazul accidentului de avion, a scos in evidenta multiplele lipsuri de organizare si de responsabilitate ale institutiilor. Avem un avion al “Smurd”, special pentru situatii de urgenta si salvari de vieti omenesti, dar care nu poate fi folosit pentru ca ii lipseste o piesa, avem aparatura de interceptare, dar, care nu poate fi folosita in toate imprejurarile, pe cale de consecinta avem o tara aproape neguvernata.
            Am ascultat in aceste zile fel de fel de pareri, unele mai aiuritoare, decat altele.
Faptele sunt clare, un avion s-a prabusit cu 7 oameni la bord, din fericire, la momentul impactului cu solul nici un pasager nu era decedat. Unul dintre pasageri, care, era mai putin ranit, a reusit sa ia legatura cu “Serviciul de urgenta 112” si sa anunte accidentul, ba, a putut sa dea si unele coordonate asupra locului unde se aflau, coordonate luate de pe telefonul mobil, dar s-a ajuns pana acolo  incat a fost invinuit de catre STS ca a dat coordonate gresite. Intrebare pentru cel care a facut aceasta invinuire : “daca te-ai prabusi cu avionul si ai ramane totusi in viata, cum ai reactiona imediat dupa ce ai realizat prin ce ai trecut si ai vedea ce este in jurul tau?”. Cine nu a vrut sa gaseasca acesti oameni ce treceau prin cele mai cumplite momente ale vietii lor, atat de cumplite caci doi dintre ei si-au gasit moarte acolo? Cum putem sa platim niste oameni incompetenti cu salarii atat de mari? Cine se face vinovat de mentinerea lor in functie, desi au mai fost propusi pentru destituire? Ce se intampla cu banii  injectati an de an in aceste servicii, care sunt bune numai sa asculte telefoane, dar cand sunt puse in fata unor probleme majore clacheaza? Cum a fost posibil sa ajunga la epava avionului si implicit la accidentati, niste tarani care aveau o simpla lanterna, iar autoritatile platite pentru asa ceva, sa bajbaie 5-6 ore cautand in alte parti”
            Singura explicatie logica este urmatoarea: “Autoritatile romane nu au vrut sa-si faca datoria, in consecinta trebuie sa plateasca”.
Sfatuiesc CSAT-ul sa trimita sefi de servicii secrete si de telecomunicatii sa citeasca din  Letopisetete tarilor romane  partea in care se vorbeste despre modul in care soldatii de straja comunicau intre ei la intrarea dusmanilor in tara; cum erau folosite diferite sisteme de avertizare, sonore  prin cantatul la bucium, ori vizuale prin fumuri, sigur mai erau si olacarii si multe altele. Deasemeni ar putea lua legatura cu oamenii care au gasit avionul pentru ai invata pe specialisti cum sa se orienteze dupa muschiul copacilor, dupa stele, dar mai ales dupa dragostea pentru semeni.
            Numai pot sa scriu articole in care sa critic neputinta guvernantilor si a institutiilor tarii, ca cetatean al acestui stat as dori sa pot scrie numai articole de lauda la adresa lor. Apropo, unde este Arafat, acest Roman, mai roman decat multi romani, acest  om care in nenumarate randuri a dat dovada de mult profesionalism si bun simt?
            Fereasca D-zeu de un atac asupra noastra, nu are cine sa ne apere, ori taranii vor pune mana pe coase, pe furci si topoare si ne vor apara la hotare.
            D-le Prim Ministru, faceti tara functionala, guvernati cu mana de fier asupra institutiilor din subordinea dvs.,taiati in carne vie daca vreti sa mergem inainte, altfel, riscam sa sa devenim o tara neguvernabila.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...