vineri, 31 ianuarie 2014

Cucul speriat de la 14,30



            Am vazut ieri la ora 14,30 un cuc speriat, debusolat, care, a cantat cu 4 ore mai devreme. De fapt, cucul era chiar Basescu, greu de descoperit in omul grabit, transfigurat, cu spume la gura, ce a venit in fata presei pentru asi face autocritica, dar mai ales pentru a lua pisica moarta din propria casa, pisica de altfel omorata de Boc, Predoiu si Basescu cu 4 ani in urma,  pentru ca incepuse sa se imputa la Cotroceni s-a gandit sa o arunce in bratele lui Ponta. Cum Ponta i-a transmis ca nu primeste cadoul, Basescu la etichetat drept corupt, altfel, daca imbalsameaza aceasta mortaciune, e posibil sa nu mai fie astfel etichetat.
            Despre ce este vorba? In 2010 guvernul Boc trece prin Parlament, apoi Presedintele Basescu promulga Codul de Procedura Penala, fara sa inteleaga la acea vreme ce vrea sa spuna articolul 140. Bietul om a consultat consilierii juridici de la Cotroceni, dar toti fiind constitutionalisti nu au fost in stare sa inteleaga sensul acestui articol. Oare? Abia dupa 4 ani si cu 24 de ore inainte de a intra legea in vigoare, dintr-o data d-l Basescu intelege pericolul aplicarii acestui articol.
            In speta, daca articolul ramane in aceasta forma, procurorul va fi legat de maini, in sensul ca va trebui sa munceasca mai mult pentru strangerea de probe, ascultarea telefoanelor neputandu-se face decat dupa declansarea urmaririi penale. In forma de acum, telefonul iti poate fi ascultat toata viata, daca se intampla sa comiti vreo infractiune, interceptarile vor putea fi folosite ca probe in proces, oricum, ca probe de constrangere impotriva invinuitului in timpul urmaririi penale. Daca se intampla sa fi un om cinstit, dar sa ai o amanta este posibil ca aceste inregistrari sa ajunga prin presa ori ca forma de santaj. Nici una din aceste forme nu este perfecta, cred ca din amandoua trebuie facut un nou articol, din care sa reiasa posibilitatea organelor de ancheta de a ascuta telefoanele unor persoane inainte de declansarea urmarii penale, dar numai in situatii extreme, bine motivate, pe o anumita perioada, iar daca se dovedeste ca mandatul a fost cerut cu rea credinta, cel care l-a cerut sa fie sanctionat.
            Pe d-l Basescu il sperie faptul ca ramane fara unul din factorii ce l-a facut puternic, ascultarea telefoanelor si intocmirea de dosare pentru linistea sa.
O vorba spune ca : “un om informat, este un om puternic”, de aceea d-l Basescu vrea modificarea acestui celebru de acum articol 140, pentru a fi un om informat, pentru a putea tine in frau si dupa plecarea de la Cotroceni pe cei ce ar putea carti impotriva lui. Nu strica sa aiba omul o baza de date compromitatoare despre cei ce ar putea sa isi aminteasca de casa din Mihaileanu, flota, Nana si altele.
            Mentinerea actualei forme a articolului, ar fi buna intr-o tara in care democratia este consolidata, in care institutiile statului nu se calca pe picioare si nu folosesc posibilitatile de interceptare a convorbirilor ca pe o arma in razboaiele personale, acolo unde justitia, chiar daca este oarba, atunci cand condamna un om se uita si pe textele de lege si pe probele aflate la dosarul cauzei.
            In concluzie, Basescu vrea ca si de aici inainte sa poata asculta pe oricine si oricand. Asadar, Ponta, da-i “ascultarea” inapoi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...