luni, 6 ianuarie 2014

Basescu, stai linistit, pe Nastase l-ai pitit.



            Aseara toate televiziunile erau in alerta, daca nu stiai despre ce este vorba aveai impresia ca Romania lanseaza o racheta cosmica si s-a inceput numaratoarea inversa, toti titrau: “in cateva momente se va da sentinta in cazul lui A. Nastase”.
Intr-adevar sentinta a fost data, s-a confirmat ce se astepta, Nastase a fost condamnat la 4 ani inchisoare cu executare. Din acest moment au inceput dezbaterile la televiziuni pe tema condamnarii fostului Prim Ministru, cineva a lansat ideea ca in pedeapsa de 4 ani poate fi contopita pedeapsa aplicata in 2012 in “trofeul calitatii”de 2ani aplicandu-se, ori nu, un spor de contopire, urmand sa se tina cont de faptul ca el deja a executat 8 luni din pedeapsa, ar trebuii sa mai execute numai diferenta de 8 luni si apoi poate fi eliberat conditionat. Pe canalul B1 un moderator zelos tot cauta fie in platou, fie la telefon un interlocutor care sa se revolte pentru ca este posibil ca Nastase care este trecut de 60 de ani sa execute numai o treime din pedeapsa, plus ca se va tine cont si de pedeapsa executata, astfel ca dupa 8 luni  sa-si bea cafeaua in biroul lui din Zambaccian. Cum nimeni nu a marsat la marsavia lui, a trecut la alt subiect la fel de tendentios.
            De retinut din toata aceasta poveste urata si neclaita in ambiguitati, desi ar fi trebuit sa fie clara ca lumina zilei, este faptul ca A. Nastase este terminat ca om politic. Basescu a reusit, ce nimeni nu credea in 2004 in timpul campaniei electorale cand ii spunea lui Nastase : “Adriene nici nu sti, cat de mic incepi sa fii”, a reusit sa distruga un om. De regula cand cineva face o asemenea chestiune ajunge mare, exp. David cand l-a omorat pe Goliat, aici nu este cazul, un om care are atatea dosare penale pe rol si nu este in puscarie numai pentru ca este inca Presedintele romanilor, nu era persoana cea mai autorizata, cel putin moral, sa vorbeasca despre funie in casa spanzuratului.
            Facandu-l pe Nastase un fel de mingie de ping-pong intre inchisoare si libertate, fara dovezi concrete de vinovatie, ci mai mult pe compuneri juridice, nu cred ca este un castig pentru justitia din Romania, daca dovezile ar fi fost irefutabile, as fi fost primul care sa aplaude aceasta hotarare. O prima condamnare ar fi trebuit sa fie suficienta, dar Nastase odata iesit din puscarie nu a tacut, a vorbit, a sfatuit, a facut aprecieri la adresa unor politicieni, inclusiv asupra Presedintelui(?), a ramas in barou, ceea ce pentru Macovei et. comp. a fost un afront, intr-o alta ordine de idei : Nastase incepuse sa creasca, sa-si revina si sa urce. Mare greseala, ar fi trebuit sa stea ascuns in vreo gaura de sobolan si de acolo sa trimita ofrande si osanale lui Basescu si clicii lui de pupincuristi, astfel ar fi putut sa scape de inchisoare, numai ca el a preferat sa stea la lumina zilei si nu in gaura de sobolan, curajul si sfidarea se platesc. Domnule Nastase succes la scris, pastrati un pat liber, ca nu se stie cine si cand are nevoie de el.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...