luni, 2 decembrie 2013

Pungesti-vulcanul gata sa erupa



            Pungesti- locul unde nu se intampla nimic, dar unde, datorita indolentei guvernantilor si in principal al Primului Ministru, a devenit un simbol al rezistentei contestatarilor actualului guvern. Inca odata spun ca nu stiu cine are dreptate, desi sunt fost petrolist si anumite tehnici de forare si exploatare nu-mi sunt straine, nu voi da nici un fel de verdict. De luni de zile satenii din Pungesti sunt pe baricade “pentru a apara glia stramoseasca,” spun ei,  acesti oameni sunt intr-o continua alerta, am fost convins ca s-a terminat cu invazia hunilor, tatarilor si altor popoare dornice sa se dedulceasca din bucatele romanesti. Suntem tara membra NATO si UE, tara noastra are niste drepturi internationale, noi romanii suntem cetateni europeni si avem drepturi, atunci ce se intampla la Pungesti de stau oamenii pe hotar, mai rau ca in vremurile de mult apuse?
            Primarul localitatii ce masuri a luat, a informat corect cetatenii despre ce este vorba? Ori s-a multumit cu ce a bagat in buzunar, pe principiul :”pe prosti ii pacalesc eu”, daca a gandit asa lucrurile au iesit prost. Prefectul judetului ca reprezentant al guvernului in teritoriu, s-a deplasat la Pungesti, a stat de vorba cu oamenii, a explicat oamenilor cu ce se mananca exploatarea gazelor de sist? Ori a trimis vreun functionaras arogant care, odata ajuns in sat, a privit masele de sus si le-a comunicat ca ei nu conteaza, caci oricum gazele de sist vor fi exploatate fara voia lor. Daca asa a procedat, a procedat gresit, de acum va trebui multa munca si multa rabdare pentru ca masele intaratate sa fie aduse la masa negocierilor. Singurul ce mai poate restabili ordinea la Pungesti este Primul Ministru, daca pana la Craciun nu se va deplasa in localitate pentru a sta de vorba cu oamenii, nimeni, dar absolut nimeni, nu va mai restabili ordinea in aceasta localitate.
            O asemenea demonstratie poate degenera si lua alta forma de protest cu alte revendicari si nu cred ca onor guvernul este pregatit la aceasta ora pentru asa ceva. De aceea il rog pe d-l Ponta sa mearga cat mai urgent la Pungesti pentru a linisti populatia si inabusi un protest ce tinde sa degenereze. Trimiterea trupelor de jandarmi in locul unor persoane apte sa negocieze cu populatia, este sinucidere. Dovediti d-le Prim Ministru ca sunteti omul dialogului, dovedit ca nu sunteti un urmas al lui Boc si MRU, pe care ii criticati si pe ale caror greseli ati ajuns la guvernare, dovediti ca sunteti sincer atunci cand ii veti privi in ochi pe cetatenii din Pungesti si le veti spune ca exploatarea gazelor de sist nu sunt un pericol, mergeti impreuna cu specialisti de necontestat care, sa va sustina cauza. Localitatea Pungesti se afla pe un vulcan gata sa erupa, fortele opozitiei si nu numai, sunt acolo, jandarmii trimisi dau apa la moara revoltei. Este stiut faptul ca, ori cat de domnisoare ar fi fortele de ordine tot rup o mana, ori umplu pe altul de sange, mergeti dvs. d-le Ponta si lucrurile vor intra pe un fagas normal.
            Daca Primul Ministru nu merge la Pungesti, lucrurile vor scapa de sub control. Apropo, intrebati pe la Cotroceni ce stiu despre aceste proteste.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...