miercuri, 13 noiembrie 2013

Ultimul evazionist



             In sfarsit reforma ANAF-ului da rezultate, evazionistii numai pot scapa de bratul lung al legii. Ultimul evazionist, un copil de 12 ani considerat un mare pianist atat in tara cat si peste hotare, a sustinut un concert in 2012 impreuna cu Filarmonica din Iasi, iar pentru prestatia lui a fost retribuit cu fabuloasa suma de 400 de lei, ANAF-ul vazand ca nu primeste impozitul pe banii obtinuti, a somat printr-o scrisoare pe tanarul potential evazionist sa plateasca statului impozitul datorat in suma de 13 lei. Suma de 400 de lei a  acoperit o mica parte din cheltuielile facute de familie pentru a insoti copilul la diferite concursuri internationale unde  Calin Calfa reprezenta Romania. Gresit, familia trebuia sa plateasca intai impozit pentru suma de bani incasata de Calin, apoi sa-si faca socoteala cum v-a cheltui  restul banilor. Statul trebuie sa ia, nu conteaza in ce conditii, important este sa creasca bugetul cu cei 13 lei datorati de acest copil talentat. In acelasi timp statul ii datora lui Calin suma de 56 de lei, bursa de merit pe care nu o primise de 2 luni. Guvernul ar trebui sa multumeasca lui D-zeu ca acest copil s-a nascut intr-o familie cu dare de mana si, a putut suporta cheltuielile necesare cu platirea profesorilor de pian, cu alocarea banilor necesari pentru deplasarea copilului la diferitele concursuri si festivaluri internationale.
            Chiar daca, conform legii, Calin trebuia sa plateasca impozit pe suma incasata in urma concertului sustinut, guvernul putea veni cu o gratiere, tinand cont de meritele lui si de  faptul ca, prin premiile internationale obtinute, copilul facu-se sa se vorbeasca despre Romania frumos, reusind sa  scoata  aur si diamantul din praful  si mocirla raspandite  de catre multi conationali de ai nostri in diferite state ale lumii, facu-se sa se vorbeasca despre Romania in termeni laudabili si nu condamnabili, asa cum suntem obisnuiti,   numai pentru asta si guvernul  ar fi trebuit sa-l premieze.
            Ce investitii a facut statul in acest copil care, la varsta frageda de numai 12 ani reprezinta Romania in concursuri si festivaluri internationale? Niciuna, Calin se deplaseaza in strainatate si in tara pe banii parintilor, toata cheltuiala este suportata de parinti, iar atunci cand copilul castiga o modesta suma de bani care, oricum nu acopera nici 1% din cheltuielile parintilor cu el, statul vine ca un cersetor cu mana intinsa pentru insignifianta suma de 13 lei. UMILITOR.
            Sunt de acord ca toata lumea sa plateasca impozit pe venituri, dar inainte de a intinde mana sa iei, tu stat, intreaba-te ce investitie ai facut, pentru a culege roadele
            Avem atatia evazionisti ca ANAF-ul se impiedica in fiecare zi de ei, ii cunoaste, ii stie, ii protejeaza chiar, dar nu vrea sa ii deranjeze, motivul ? De fapt motivele, sunt multe : de aici vin bani pentru campanii electorale, pentru sindrofii, pentru case si averi, mai nou si nu prea se poarta plata in natura : un caltabos, o damigeana de palinca, un vitel, un bax de pulpe de pui, orice, numai sa  manance si gura lor ceva.
            Multi din functionarii din ANAF, cel putin pe timpul lui Blejnar, atunci cand mergeau in control prin firmele comerciale, aveau grija sa anunte patronii firmelor, inainte de a ajunge la ei, pentru a fi pregatiti. Probabil ca asa se intampla lucrurile si acum, nu cred ca s-au schimbat prea multe, atata timp cat nu vin bani mai multi la buget sigur ca nu s-a shimbat nimic.
             Puneti mana pe munca serios, pentru a va justifica marile salarii primite, incercati sa fiti cat mai eficienti si cat mai putin penibili.

2 comentarii:

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...