miercuri, 6 noiembrie 2013

Traseistii din politica isi schimba numai parul, ori si naravul?



            Pana in ’89 ca ne placea, ori nu, toti aveam aceiasi culoare politica, cel putin teoretic. Dupa ’89 au aparut partidele politice, cele cu orientare de stanga au fost cele mai multe si cu cei mai multi membrii, firesc dupa parerea mea, cele cu orientare de dreapta mai putine si cu mai putini membrii. Lucrurile au evoluat, partidele au suferit transformari, au trecut prin campanii electorale, multe s-au redefinit si repozitionat pe esichierul politic. Cel mai elocvent este Partidul Democrat care, din partid de stanga, peste noapte si-a schimbat ideologia si s-a transformat in partid de dreapta, opus ca ideologie celui de stanga. Sigur, se poate discuta despre seriozitatea acestei miscari.
            Vreau sa pun in discutie si sa analizez migratia membrilor de partid de  la o formatiune politica la alta, de cele mai multe ori, mergand de la stanga la dreapta, ori invers. Cum poate un om politic sa motiveze schimbarea ideologica a lui? Am vazut un politician care a plecat de la un partid de dreapta, a mers la unul de stanga, dupa care a revenit la cel de dreapta. Partidele sunt formate din suma membrilor sai, au un statut si o ideologie pentru a putea fi inscrise la tribunal. Ideologia este folosita atunci cand vor sa sustina  anumite lucruri, la punerea in practica se vor orienta dupa cerinta pietii si a intereselor de partid. 
            Primarii PDL au inceput sa curteze organizatia PSD D-ta, exprimandu-si intentia de a trece la PSD dupa incetarea mandatului. Daca as fi in org. PSD D-ta m-as folosi de ei pentru rezolvarea anumitor probleme
, iar atunci cand va veni timpul sa se inscrie in partid i-as intreba scurt: “ au schimbat parul, ori si naravul?”, cum naravul nu se schimba usor, ori nu se schimba de loc, nu as credita intrarea lor in partid, nu de alta, dar nu te poti baza pe un asemenea soldat, cine a tradat odata, o va face si in continuare de cate ori va avea ocazia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...