joi, 15 august 2013

Stiri de ultima ora! VIII



            Mult timp s-a discutat in presa de ce guvernele nu pot avea o continuitate a programelor, raspunsurile au fost multe si de diferite nuante. E greu sa cerem unor partide politice sa continuie programul altor partide, astea in conditiile in care un om, unul singur, nu poate fi consecvent cu el. Basescu, prin mila UE si SUA, inca Presedintele Romaniei, pana mai ieri se pupa pe gura cu Tokes si cu ungurimea in general, fie ca erau unguri din Ardeal, fie ca erau unguri din Ungaria. Chiar a dat dispozitie euro parlamentarilor PDL sa-l sustina pe Tokes pentru o functie foarte importanta in Parlamentul European, acum s-a trezit ca acelasi Tokes este o persoana careia ar trebui sa i se retraga cetatenia romana. De ce nu-i retrage decoratia pe care ia dat-o?
            Nu este prima data cand, acelasi domn Basescu, nu se tine de cuvant, imi amintesc de o emisiune la TVR cand a spus textual ca nu vrea sa castige referendumul pentru demiterea Presedintelui, “la masa verde”, ci in baza voturilor exprimate de electorat. Sigur ca nu a facut nimic din toate acestea, cu prima ocazie a cerut populatiei sa nu iasa la vot. In 2007 a declarat ca isi va da demisia in 5 minute, daca Parlamentul il va suspenda, parlamentul la suspendat, dar el a uitat sa demisioneze. Cazurile sunt mult mai multe si foarte cunoscute. Ma intreb cum poate Basescu sa vina in fata oamenilor  sa le promita, sa le vorbeasca si in acelasi timp sa aiba si pretentia de a fi crezut? Nu, nu v-a fi crezut, dar va fi aplaudat de acei oameni care sunt la fel ca el, care mint si nu au cuvant, va fi sustinut de  pupincuristi, de lasi, profitori si fripturisti. Basescu insusi este un Dinu Paturica care, s-a ridicat pe umerii lui P. Roman lingusindu-l si periindu-l “ esti cel mai bun Petre” ca apoi sa-i traga scaunul de sub fund.
            Tot se discuta despre eventuala candidatura  a Elenei Udrea la Presedentia Romaniei, din punct de vedere constitutional nu exista nicio ingradire, are dreptul sa candideze. Sa facem un exercitiu de imaginatie, sa ne inchipuim pe d-na Udrea  in campanie electorala tinand cuvantarii si expuneri prin care informeaza electoratul cum costruia telegondole pe muntii ce nu erau vizitati de turisti, ori cum construia terenuri de fotbal in panta, sau cel mai bine cum a platit sume uriase de bani pentru frunza ce se credea a fi  emblema Romaniei, ori  de ce alimenta masina noaptea la Cotroceni, desi numai era consiliera la Palat. Udrea poate candida, dar electoratul va vota? Elena, un nume ce a facut mult rau romanilor, Elena Lupescu, Elena Ceausescu, Elena Udrea. Sunt convins ca romanii nu vor vota. O asemenea fiinta, poate face alte lucrurii cu succes, spre exp. as sugera sa faca o campanie, prin poze topless, in care sa sustina ca sugarii sa consume  lapte matern, prin dotarea de la natura sunt sigur ca ar avea un real succes. Elena Udrea Presedinte, Basescu Prim Ministru inca un cosmar, asa ceva este posibil numai daca, ori Romania este pustie, ori locuitorii sunt nebuni masochisti, cum nu cred nici-una din variante nu-mi ramane decat sa cred ca vom avea un Presedinte ales de oameni zdraveni la cap. Da-ne  Doamne sanatate sa trecem si acest hop! Dupa ce Basescu nu va mai fi Presedinte as vrea sa vad procurorii Codrutei K. cum merg ei cu Biblia in mana la poarta lui sa-l puna sa jure ca nu a facut nicio infractiune. Omul va jura si astfel se vor inchide zeci de dosare ce au tinut prima pagina ani de zile, asa cum Udrea prin simpla prezenta la Procuratura a inchis dosarul casei din Mihaileanu, tot asa prin juramantul omului politic Basescu care va spune textual ca nu a luat nici-un ban cu mana stanga si pentru asta este gata sa jure in fata lui D-zeu, procurorii vor lua act si vor lasa bietul om sa se odihneasca dupa 10 ani petrecuti la Cotroceni, nu de alta, dar, arestarea si mentinerea in stare de arest ar costa statul prea mult.
           

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...