sâmbătă, 6 iulie 2013

Stiri de ultima ora!



            Stiri de ultima ora : Procurorii  au plecat dis de dimineata cu Biblia si imbarcati intr-o limuzina, pentru a trece pe la vilele tuturor regilor, regisorilor din diferite domenii de activitate, mai  au in itinerarul lor si un popas la vila Reginei.
            Primul la usa caruia s-a oprit a fost Videanu. A intrat procurorul in casa a privit mobilierul de lux, s-a plimbat vreo doua ore, apoi, a cerut ceva de baut si s-a asezat intr-un fotoliu, a venit menajera cu un pahar de apa de chiuveta, asezat pe o tava de argint cu flori filigramate cu aur, “stiti, se scuza gazda, noi nu bem bauturi alcoolice, nu fumam, nu bem apa plata ci numai de la pompa din curte, asa am reusit sa strangem ceva bani pentru a ridica aceasta casuta”. “Cam maricica casuta, de doua ore ma invart prin ea si tot mai este de vazut”, “da, inca vreo doua ore si vedeti tot ce va intereseaza”, “pai ce sa mai lungim vorba si timpul, cum ziceti ca ati facut aceasta casa”?,,intreaba procurorul
“Cu mari sacrificii, raspunde Videanu, nu am fumat, nu am consumat bauturi alcoolice, am mancat numai iaurt, mai puneam un petic la pantaloni, abia putea Miorita sa-si mai cumpere cate o haina de blana pe iarna, d-le, asa cum ma vedeti, mergeam cu sufertasul cu mancare dupa mine si la Parlament si mai tarziu la Primaria capitalei. M-a inteles si femeia, la inceput vroia blanuri ce se apropiau binisor de suta de mii de euro, i-am spus ca nu pot sa ii dau mai mult de 50 de mii de euro pentru haina, a fost deacord si ii multumesc”, “ inteleg ca asta va este declaratia, sunteti gata sa jurati pe Biblie ca asta este adevarul?”, “jur, de ce sa nu jur.” Procedura fiind indeplinita, procurorul se ridica din fotoliu cu mana intinsa si spuse lui Videanu : “domnule va felicit, sa stapaniti sanatosi tot ce ati agonisit ca mult ati patimit”.
            Fericit procurorul merge la usa Elenei Udrea, aici a fost mai greu pana a gasit usa, la Cocos nu era, ca au divortat, la Cotroceni nu era, caci nu stie précis nici locatarul de acolo cat mai sta, au cautat-o si pe  la Baia Mare, nici vorba, au gasit-o in apartamentul muncitoresc din Moldova, inchiriat cand a fost in campania electorala din Roman si Ion Creanga. Cu zambetul pe buze Elena deschide usa apartamentului si cu un gest larg si cochet il invita pe tanarul procuror sa se aseze pe un fotoliu cu cotierele roase, gazda se scuza in fata musafirului ca il paraseste, apoi merge la bucatarie si pune ibricul pe foc pentru cafeluta , revine cu acelasi zambet pe buze si halatul de casa putin mai decoltat, lasand sa se vada ceva mai mult din sanii ce ar fi putut alapta gemeni, fara ajutor de lapte praf de la stat. Vizibil stingherit de modestia apartamentului, procurorul o intreaba pe Elena : “doamna sunteti o femeie bogata de ce traiti intr-un apartament atat de modest?”, simplu raspunde Udrea : “este ca o penitenta pentru mine, am reusit sa fac avere intr-un timp relativ scurt fara sa ma ating de bunurile statului, averea, care acum dupa divort, se ridica la vreo 2 milioane de euro , o voi imparti populatiei sarace in timpul campaniei din 2016, as fi dat-o de acum, oamenii ar fi cheltuit-o, caci ii stiu de la tata cat sunt de cheltuitori, asa ii voi da atunci, cu rugamintea de a nu ma vota. Vreau sa fiu votata cinstit nu pentru ca am dat un dar cuiva.”Banii pe care ii detineti acum sunt castigati in mod cinstit, asa ati spus, jurati pe Biblie ca spuneti adevarul”? “Jur d-le, jur, caci eu sunt femeie cu frica lui D-zeu” Procurorul a iesit fericit pe usa frecandu-si mainile de bucurie ca a rezolvat un caz ce parea foarte greu intr-un timp foarte scurt: “acum sa mergem la liceul Bolintineanu sa umplem 2 autobuze cu elevi, ce credeau naparcile astea ca noi dormim, nu, noi ne facem datoria, sa lovesc de doua ori cu pulanul in masa sa-i vezi cum spun si laptele pe care l-au supt, asa voi ajunge la copiute, cum d-le sa copieze, asta este furt, daca nu-l vom starpi ce se va alege de acesti copii? Trebuie invatati sa aiba respect pentru Biblie si cinste, pai peste cativa ani cand vor ajunge functionari cu mari posibilitati de furt si ii voi ruga sa jure pe Biblie ca nu au furat, daca nu jura, eu ce sa fac atunci, sa fac dosare, sa depun efort, in loc sa rezolvam ca intre oamenii cinstiti si de cuvant.?
            Se vede ca experienta de anul trecut de la referendum a prins bine, e buna Biblia, depinde cand si cum o folosesti. Vom continua ancheta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...