luni, 8 iulie 2013

Stiri de ultima ora! IV



            Stire de ultima ora, guvernul a hotarat in sedinta de ieri, ca nici un petic din pamantul tarii sa nu fie vandut celor din strainatate, adica persoanelor romane plecate la munca in alte tari. La intrebarea unui jurnalist de ce s-a luat aceasta hotarare, raspunsul purtatorului de cuvant al guvernului a fost : “fiind plecat din tara nu are timp sa faca agricultura in Romania”.Tot in sedinta de ieri, au fost luate in discutie nevoile stringente ale agriculturii pentru a deveni profitabila, astfel s-a luat masura ca, in regim de urgenta sa se faca cadastrarea si intabularea tuturor suprafetelor de teren indiferent de proprietar, pentru a se putea inregistra tot pamantul pe numele actualilor proprietari, termenul de finalizare este undeva la inceputul primaverii lui 2014.      
            Se stie deja ca,  Parlamentul a votat o lege prin care se interzice vanzarea pamantului tarii, persoanelor care nu au cetatenie romana.
            Ministrul agriculturii a hotarat sa aloce micilor fermieri, dupa regularizarea proprietatii, seminte de calitate, ingrasaminte chimice si motorina, pentru a inlesni inceperea cultivarii pamantului. Aceste ajutoare sunt in primii 3 ani gratis, apoi urmand sa fie returnate numai 25% din valoarea alocatiei in urmatorii 5 ani, iar dupa ce va trece si aceasta perioada se va returna 50% din valoarea alocata de guvern.
            Pentru culturile cerealiere si de porumb, vor fi construite silozuri speciale, care sa corespunda normelor europene, aici fermierii isi vor putea depozita produsele contra unei sume modice, suma ce va fi perceputa abia dupa cel de-al 5 –lea an de la prima depozitare. Se preconizeaza, ca aceste silozuri, sa fie gata  la sfarsitul anului 2014, se va lucra cu o firma din China, iar bani vor fi atrasi din fondurile UE.
            O alta stire de ultima ora ne informeaza ca, guvernul Romaniei a luat hotararea de a stimula producerea de legume si fructe, astfel incat pietele agro alimentare sa fie aprovizionate din plin cu produse romanesti, produsele de import vor fi indepartate din piete pe cale naturala, adica prin competitia dintre produsele autohtone si celelalte, vor castiga cele mai bune in relatia calitate prêt, adica produsele romanesti. Se vor lua masuri drastice impotriva mafiei pietei de legume, fructe si zarzavaturi, mergandu-se pana acolo incat vanzatorii de la taraba vor fi verificati daca au bataturi in palma, ori au cunostinte despre producerea legumelor pe care le vand.
             Cerealele si legumele  modificate genetic nu vor putea fi cultivate pe teritoriul Romaniei, diferenta de productie va fi asigurata din cultivarea si a ultimului petic da pamant.
            Reinfiintarea institutiilor si a fermelor de cercetare horticola si pomicola, va fi o prioritate a guvernului Ponta, astfel incat sa asiguram semintele si puietii din fermele proprii de cercetare.
            Ministrul Daniel Constantin anunta cu candoarea si entuziasmul specific varstei ca, au fost luate masuri pentru sustinerea persoanelor interesate de a infiinta ferme avicole, complexe de porci de matca si de carne si de crestere a vitelor pentru lapte si carne, acestea sunt considerate investitii strategice, ce vor duce in final la posibilitatea de a fi mari exportatori de carne si produse lactate si nu consumatori de pe pietele externe, cresterea septelului  ar fi solutia de a inlocui o parte din pierdea industriei.
            Acestea au fost ultimele stiri, nu bag mana in foc ca sunt adevarate, dar mult mi-as dori fie reale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...