marți, 2 iulie 2013

Sa-ti fie rusine Turcescule !



            Avem o inclinatie canibalista de a ne devora propriile valori. Imi amintesc inceputul dec. 9 cand multi asa zisi “intelectuali” pornisera o campanie de denigrare a marelui poet M. Eminescu, apoi au trecut la marii domnitori din istorie, era o perioada de negare a tot ce era romanesc. Timpul a trecut si odata cu el credeam ca am scapat si de acesti detractari, dar vezi sa nu, a aparut nu din spuma mari, din spuma smoalei, un nou soricel ce roade din temelia unei mari zeite : Zeita de la Montreal.
            D-l Turcescu jurnalist pupincurist pe la B1, nemaiavand  pe cine injura pentru a se face placut celui caruia ii lustruieste fundul, s-a gandit sa dea lovitura injurand pe Nadia, da, pe Marea Nadia Comaneci.
            D-le Turcescu cum poti fi atat de fariseu, acum sa plangi pe umarul romanilor, ca vezi doamne, aia, Nadia, face reclama la margarina Rama, care nu este sanatoasa (Mencinicovshi fi pe faza) ,ne-a spus un mare nutritionist, si mai acum 3ani sustineai masurile lui Basescu cand taiase din salariile bugetarilor si din pensii, acele taieri nu duceau automat la cumpararea de produse ieftine? Cum poti spune ca margarina nu este buna cand mai mult de 60 % din populatia acestei tari se bucura cand au bani sa o cumpere? De ce nu ai luat pozitie in 2010, tot esti prieten cu Basescu, bine erai si atunci, ca sa nu fie taiate salariile si pensile oamenilor ca asta ar duce la cumpararea de produse de proasta calitate si poate imbolnavi populatia? Nu ai luat pozitie, din contra, ai aprobat cu amandoua mainile si cu limba scoasa.
            D-le Turcescu cum ai putut spune ca-i dai suturi in fund unei femei ajunsa atat de sus prin munca ei dealtfel, nu prin forta limbii, ca altii pe care tu ii cunosti. Cand ai ajuns acasa tu, tatal unei fetite si sotul unei doamne cu foarte mult bun simt, cum te-ai uitat in ochii lor, cum te-au privit, te simte-ai ca masculul alfa? Nu cumva te simti frustrat si cauti sa intinezi tot ce este deasupra ta, adica pe toata lumea, ai ajuns atat de mic, incat  va trebui ca noi ceilalti sa privim cu mare atentie pe unde calcam pentru a nu te strivi pe tine vierme tarator. Nu am folosit niciodata asemenea cuvinte, dar pentru tine ma tem ca nu sunt suficient de edificatoare, imi cer scuze de la cititorii mei, dar situatia o impune.
            Nadia a facut o reclama, habar nu am daca este buna, ori nu este buna, daca considerai ca reclama la margarina nu este OK, puteai sa atragi atentia intr-un mod civilizat, nimeni nu s-ar fi suparat. Nadia Comaneci este un simbol, este un drapel, un stindar al Romaniei, este un unicat, este un geniu al meseriei sale, este romanul pe care am vrea sa-l clonam in milioane de exemplare, este un brand, este ceea ce tu Turcescule nu vei fi niciodata, este ratiunea de a fi a romanilor, este zeul la care s-a inchinat computerul la Montreal atunci cand a fost notata cu 10 absolut, iar el, computerul, a trecut 1 pentru ca nimeni nu-l programase pentru perfectiune, nu Turcescule, tu nu poti murdari un asemenea om, tu te-ai inecat in propria voma.

Un comentariu:

  1. da,aveti dreptate,noi,romanii,avem acest talent distructiv,sa ,,ucidem"ce avem de valoare,sa le improscam cu noroi si sa le distrugem,sau sa le ignoram complet!de ce oare se intampla asa ceva?cred ca e foarte grav ce se intampla cu natia noastra:lipsa acuta a EDUCATIEI PATRIOTICE,a credintei in Dumnezeu si in speranta ca si la noi e bine,sa ne pretuim putinul ce-l avem,sa nu ne mai vaitam toata ziua si sa actionam pentru a ne face viata mai buna!Valorile noastre umane ,mari artisti,mari sportivi,mari oameni de stiinta,toti,fara exceptie trebuiesc slaviti si popularizati in primul rand in tara si apoi peste hotare.Din nefericire au fost si sunt cazuri in care talente autentice au fost recunoscute in afara tarii,nu la noi in tara.

    RăspundețiȘtergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...