miercuri, 31 iulie 2013

Stiri de ultima ora ! VI



            O stire de ultima ora provoaca insomnii multor oamenii sus pusi, este vorba despre hotararea lui Haysam de a spune tot, daca, se vor redeschide dosarele in care este condamnat. Astfel putem afla cine a fost ciobanul care insotea berbecutii, in timpul fugii lui din tara, prima varianta, a doua varianta, cine era insotitor de bord in avionul care la transportat peste granita pe Omar. Si intr-un caz si in celalalt este interesant de stiut cine a fost(nu, ca nu s-ar sti, dar asa, pentru a fi oficial), cel care la imbarcat pe O. Haysam si la trimis peste granita? Poate ne spune si cine a avut ideea cu inscenarea rapirii, pentru ca la inceput a fost o inscenare, mai tarziu a fost intr-adevar rapire facuta de teroristi si nu de amatori. Multe ne va spune Haysam, multe din ceea ce vrea sa spuna, ori din ce va dori altii sa spuna? Inca nu stiu daca a fost adus de Ponta sa-l infunde pe Basescu, potrivit protocolului semnat intre cei doi, ori a fost readus de Basescu  in baza aceluiasi protocol de buna intelegere semnat cu Primul Ministru, pentru a ingropa PSD, desi prea mult rau numai poate face, multi din cei ce erau in conducerea partidului in 2004, acum sunt pe linie moarta. Asa ca atunci cand va vorbi Omar H.multi vor avea cosmaruri. Eu cred ca nu se va intampla nimic spectaculos, dealtfel si daca va fi sincer si ne spune tot, nu ne va surprinde nimic, pentru simplul motiv caci noi oricum stim adevarul, asta ar fi numai o confirmare a adevarului.
            Serviciile au facut tot ce au putut pentru al pierde pe singurul terorist ce il aveam in custodie. Nu a fost facuta nici-o ancheta serioasa pentru a se vedea cine a gresit,ori cine a dat ordin sa se greseasca, mai ales cine a dat ordin. Pentru fuga lui Haysam trebuia sa cada multe capete cu stele pe umar, nu, numai sefii civili. Interesant de stiut a fost si cine hranea berbecutii, a fost prins, se stie cu ce vas a plecat, ori a plecat asa cum spunea, ca un domn la cravata si costum cu o garda de corp instelata ce ii tinea umbrela pentru ca afara ploua, ori pentru al apara de priviri indiscrete?
            Are dreptate Ciprian Nastasiu si daca are nu se sesizeaza nimeni din organele  de procuratura,de ce? Ce interese sunt la mijloc? Sa fie cumva acel cont gras din Liban, care a fost devalizat si nimeni nu stie de cine?
   
Daca nu ar fi ceva putred in afacerea cu rapirea ziaristilor, nu ar fi fost secretizate pe o perioada atat de indelungata datele despre rapire. Ohanesian are dreptate cand sustine implicarea unora  din oficialii tarii in chestiunea rapirii, dealtfel, multe din intanirile de la Cotroceni dintre Presedinte si O. Haysam pot fi catalogate intr-un anumit fel. Mai este si intalnirea dintre generalul Degeratu, consilier al Presedintelui Romaniei, si acest terorist, in timpul arestului.
            Imi este teama ca nu se va intampla nimic deosebit, lucrurile vor intra pe fagasul normal in buna traditie a organelor noastre de cercetare penala, ca atunci cand nasul din suflet cere ceva, ceilalti sa execute intocmai si la timp
       Sunt gata sa spun: " Bine ai revenit Haysame, ai grija Traiane"!     Haysam ar trebui sa spuna tot, nu are ce pierde, din puscarie nu iese decat la final de mandat, nimeni nu va mai risca nimic pentru el, asa ca, sa faca bine sa-i aduca langa el si pe ceilalti tovarasi care l-au ajutat in actiunile sale si astfel pedeapsa ar trece mai usor, ei putand sa depene amintiri din timpul cand rapeau, ori devalizau tara.
            Omar Haysam de va vorbi, pe multi ii va calugarii.


Un comentariu:

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...