sâmbătă, 13 iulie 2013

Huuuuoooooooooooooo politicienilor!



            Jos Guvernul, huuuoooo Ponta, Basescu la brutarie cu toata clica portocalie, alegeri anticipate, ca astia ne-au luat pe la spate, adica dupa ce ne-au f…ne-au luat si banii. Asta aud de 22 de ani si 7 luni. In toti acesti ani au fost cateva runde de alegeri, au fost la putere aproape in paritate si stanga si dreapta si hais si cea. Ce s-a schimbat in toti acesti ani? Nimic in bine, totul in rau. Oamenii relativ tineri la revolutie, adica cei de 40, 50 de ani, cu mici exceptii sunt aproape pe linia moarta, astazi vorbim de o generatie de politicieni din varful partidelor, care,  la revolutie aveau pana in 35 de ani. Cu toate acestea, traim aceleasi nemultumiri generate de proasta administrare a banului public, de degradarea tot mai mare a conditiilor de viata a populatiei, pe fondul saraciei profunde, de lipsa locurilor de munca, de inchiderea altor intreprinderi, ce vor genera alte familii sub pragul saraciei, antiteza este dureroasa, desi populatia saraceste, locurile de munca dispar, Romania se imprumuta intr-un ritm demn de o cauza mai buna, datoria publica creste, cei din jurul guvernului se imbogatesc, impreuna cu guvernantii. Intreprinzatorii norocosi, care, prind un contract cu statul pentru repararea unei gropi in asfalt de 1x1metri ,sunt siguri ca si-au asigurat cel putin 1.000.000. de ron, vor da inapoi jumatate sa manance si gura guvernantilor, dar tot le mai ramane ceva.
            Problema cea mare si de care imi este foarte teama, este urmatoarea: nu cumva si noi ceilalti care stam pe margina, chibitam si din cand in cand strigam huuooo, suntem cinstiti pentru ca nu avem posibilitatea de a fura, suntem cinstiti pentru ca suntem departe de borcanul cu miere, ori suntem cinstiti pentru ca asa este constructia noastra?
Nu pot crede ca de fiecare data punem numai hoti in fruntea tarii, aducem numai lupi la stana cu miei, sigur mai sunt si exceptii : Boc ar putea fi una dintre ele, alta ar fi Iliescu, nu ne-a ajutat prea mult, nici unul, nici celalalt, atata timp cat, in vremea pastoririi lor a guvernului si Presedentiei, cei de sub ei furau cu toptanul, aproape dandu-le cu tifla. Imi este foarte teama si citesc diferite postari, pe sit-urile de socializare, postari pline de candoare, de vise, de dorinta de a iesi din situatia  aceasta de promiscuitate, gandind fel de fel de modele de guvernare, avand un rege in fruntea tarii, altii doresc un alt tip de presedinte, cu totii uitand ca tara de fapt este condusa de acesti politicieni, care, astazi si ieri si teama imi este ca si maine, vor fura, vor amaneta tara la FMI, UE, BM., indiferent de cine se afla pe fotoliul de la Cotroceni.
            Mai nou nu vindem pamantul strainilor, pamantul sa ramana taranilor romani, foarte bine, o chestiune buna de aplaudat, nationalism 100%.
Suntem datori la marile banci (FMI, UE, BM), sume deosebit de mari, cu o rata a dobanzilor impovaratoare pentru PIB-ul, respectiv bugetul romanesc, asta inseamna de fapt vanzarea intregii tari, nu putem face decat politica dictata de acesti 3 colosi bancari, cum miscam in front cum ni se flutura hartia cu extrasele de cont, a datoriile exorbitante. De ce au fost facute aceste datorii, ar trebui intrebati Boc, Basescu si ceilalti,  am fost precum betivii ce cumpara pe caiet tuica de la privatul din colt, uitand ca este pensionar cu o pensie fixa, iar contul  din caietul privatului depaseste cu mult pensia lui.
            Huo Iliescu, huo Roman, huo Stolojan, huo Vacaroiu, huo Constantinescu, huo Ciorbea, huo …, huo Isarescu, huo Iliescu, huo Nastase, huo, huo Basescu, huo Tariceanu, huo,huo Boc, huo MRU, huo Ponta, acestia au fost cei din fruntea tarii timp de 22 de ani, toti au fost, fie hoti, fie slabi. Unde sunt cei cinstiti, drepti, buni administratori, gata sa imbrace camasa mortii pentru a aduce Romania pe linia de plutire ?
            Nu putem fi o tara numai de hoti, sunt sigur ca sunt si oameni onesti, trebuie sa fie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...