marți, 7 mai 2013

In numele cui,devenim criminali?



            Daca renuntam la divinitate, scria undeva Marin Preda, atunci vom ajunge sa gandim ca totul ne este permis. Pornind de la aceasta teorie, putem face diferite scenarii.
Pentru ca doctrina materialista a comunistilor sa nu aiba rival au denuntat credinta in Dumnezeu ca fiind ceva rau, mai mult decat atat, au persecutat slujitorii Bisericii ca fiind reactionari, pe cei care frecventau Biserica ca fiind antisistem si condamnati la ani grei de inchisoare.
Renuntand la divinitate, comunistii au comis o serie intreaga de atrocitati, mai mult, ori mai putin, in baza unor legi. S-au substituit lui Dumnezeu, au hotarat cine traieste si cine moare, in mod samavolnic au daramat biserici, au inchis lacase de cult, ori pur si simplu le-au interzis, ma refer la greco-catolici; daca ne intoarcem in timp, vom vedea ca si in timpul revolutiei franceze biserica si preotii catolici au fost prigoniti de noile structuri ce se formau in locul monarhiei care fusese abolita, iar regele si regina executati.
Nu cumva si inchizitia catolica renuntase la divinitate atunci cand in numele divinitatii au facut sute de mii de victime, sa nu mai vorbim de razboaiele purtate in numele Divinitatii, ori terorismul de astazi care se poarta in numele unei Diviniati.
Sa analizam putin ce se intampla in Romania zilelor noastre, locurile de munca fata de ’89 au scazut la jumatate, cealalta jumatate cerseste pe undeva, fie prin strainatate, fie pe la primarii. O lege genocid, consider legea prin care salariatii sa iasa la pensie la 65 de ani, cata rautate in suflet a putut sa aiba legiuitorul cand a facut aceasta lege, stiind ca avem foarte multi oameni tineri fara slujbe, atunci cum sa angajeze cineva un om de 64 de ani, ori chiar de 52-53 de ani. Aceasta lege a fost data pentru a iesi din evidente ca somer pe cale naturala si a nu mai beneficia de pensie. Cum putem crede ca acesti politicieni care bat niste cruci ce rivalizeaza cu clopotnita de la Catedrala Mantuirii Neamului, chiar au pe D-zeu in suflet; nu, nu au pe D-zeu, ei se inchina la propriul lor portofel si daca se intampla ca de Basescu sa depinda umplerea, chiar burdusirea portofelului cu bani, atunci acesta va fi dumnezeul lor cat timp le intra bani in cont.
Ce dumnezeu au crezut  guvernantii din cabinetul Boc cand au hotarat sa taie din salariul bugetarilor, ori sa opreasca 5,5% din intreaga pensie celor cu pensie mai mare 740 de lei, in conditiile in care pana la 740 de lei nu se oprea nimic, degeaba s-a dezbatut la televizor si s-a explicat ca trebuie calculat de la 740 de lei in sus, au tinut-o una si buna: trebuie luati bani cu  japca; abia guvernul Ponta a inceput sa dea banii inapoi, nu cumva divinitatea si in situatia asta era undeva prin bugetul ministerului dezvoltarii?
Ca o concluzie, divinitatea exista in fiecare guvernant la nivel declarativ, la nivel practic exista sfintia sa contul bancar, pentru asta sunt in stare sa treaca peste orice cadavru, numai bani sa iasa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...