luni, 15 aprilie 2013

Multumesc din inima partidelor.


               .
         Parca vad la defilarea de 23 august cand  toti muncitorii de pe tot cuprinsul tarii treceau prin fata organelor de partid si de stat si cu pieptul vibrand de emotie proletara isi declamau marile realizari si depasiri de plan facute in cinstea marii sarbatori si la indemnul personal al tovarasului N. Ceausescu. Cincinalul de mult in RSRomania, nu mai avea 5 ani, el s-a oprit la 4 ani si jumatate, iar cateodata avea chiar 4 ani, toate acestea datorita gandirii profund realiste a secretarului general al PCR. Ei, asta era intr-o vreme de trista amintire, ar spune unii, era pe vremea cand securitatea iti asculta telefonul, cand erai urmarit pe strada, cand erai turnat de colegul de serviciu ca asculti “Vocea Americii”, cand erai dat la televizor pentru ca facusesi un stoc mai mare de 20 de litri de ulei de soia, cand la TV nu erau difuzate decat 2-3 ore, cand nu puteai spune nimic rau impotriva conducerii de partid si de stat. Personal am o trista amintire cand ma gandesc cum era atunci si cum este azi.
          Inainte de ’89 daca nu aveai serviciu te amenda, ori te condamna de urgenta in baza decretului 153, te alegeai cu cateva luni de executat in penitenciar, acum este bine, daca atunci te lua de pe strada sa te duca la serviciu, acum este simplu, te trimit de la serviciu acasa si iti mai si plateste sa stai degeaba, numai ca toate acestea nu pentru mult timp, apoi te trezesti pe  drumuri, daca mai ai si ghinionul sa depasesti varsta de 50 de ani si sa nu ai niciun sprijin, esti mort si ingropat.
           Nu imi ramane decat sa: “Multumesc din inima partidelor care au guvernat, ori care au sprijinit din Parlament vreun guvern” de la revolutie pana astazi. Multumirile le sunt aduse pentru ca :
1)      Au reusit sa trimita jumatate din muncitori acasa, din 10 mil. au ramas 4,5 mil.
2)   Au reusit sa vanda tot “mormanul de fiare vechi” conform declaratiei celui mai iubit barbat de catre femeile de la “Apaca”, l-am numit aici pe Petre Roman.
3)      Au reusit sa falimenteze, ori sa instraineze  sistemul bancar, de multe ori ma uit cu teama si la BNR, inca nu stiu daca este a noastra, ori este vreo sucursala de a FMI-lui
4)      Pentru faptul ca au lasat sa se distruga sistemul de irigatii.
5)    Pentru faptul ca au retrocedat pamantul oamenilor, dar nu ii ajuta sa-si faca cadastrul, astfel oamenii nu pot iesi din indiviziune, de cele mai multe ori cei pe numele carora s-a eliberat un titlu de proprietate sunt decedati, iar cei ramasi nu au bani sa-si faca cadastrul pentru a intra in proprietatea lor terenul, astfel raman nelucrate mari suprafete de teren
6)  Pentru faptul ca au distrus marile complexe zootehnice de porci, de pasari si de vite, astfel avem posibilitatea de a gusta faimoasa carne plina de hormoni si tot felul de chimicale.
7)    Pentru faptul ca au distrus marile sere de legume, fructe si flori, importand acum faimoasele rosii cu gust de guma.
8)      Pentru faptul ca au distrus sistemul de sanatate, daca pe timpul lui Ceausescu cel mai mare “cadou” facut unui doctor era un pachet de tigari Amiral, mai tarziu, un pachet de Kent, ori un pachet de cafea, acum sunt doctori cu care te tocmesti pe bani grei, ii dai daca ii ai daca nu …
9)      Pentru ca au distrus sistemul de pensii.
10)  Pentru ca au distrus sistemul de cai ferate, calatori si marfa.
11)  Personal ii multumesc d-lui Basescu pentru: vanzarea flotei (sa cheltuie banii sanatos), distrugerea CFR, si a drumurilor tarii.
12)  In sfarsit pentru faptul ca ori de cate ori vorbesc cu cineva la telefon stiu ca undeva, cineva la capatul celalalt, vegheaza sa am o convorbire linistita, iar daca vreodata interlocutorul meu de la telefon nu recunoaste ce a spus, nu este nici o problema, baietii cu ochi albastrii oricand imi pot da inregistrarea convorbirii..

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...