marți, 12 martie 2013

Ultimul corupt.




              Primul-ministru Ponta spune ca a facut foarte multe plangeri impotriva ministrilor din guvernarile Boc si Ungureanu. Timpul trece fara ca  procurorii de la DNA sa dea vreun comunicat in acest sens, orice intarziere este in defavoarea guvernarii USL, sigur asta stiu si cei de la DNA, asta este si motivul intarzierii. Este un fel de “fac ce vreau, nu ai ce sa-mi faci”; au dreptate sa dea cu tifla guvernului si Parlamentului, pentru ca acestea  nu au parghii de tragere la raspundere a Procuraturii. Singurul organ ce ar putea analiza situatia Procuraturii este CSM-ul, dar si acesta se afla de 3 luni in dispute interne.
             Vara trecuta pe cand era suspendat d-l Basescu se adresa din garaj televiziunilor si la un moment dat spunea cam asa: ”nu e bine domnu’ chestor”; ce sa vezi, a doua zi “domnu’ chestor” era la procuratura si luat la intrebari; motivul? il suparase pe “omul din sufletul lor”, pana la urma s-a dovedit ca nu savarsise nici o infractiune d-l chestor. Tot vara trecuta  dupa referendum, Basescu a lansat zvonul ca votul la referendum a fost fraudat, imediat procurorii DNA au plecat, inarmati cu Biblia, intr-o cruciada prin satele noastre. Au mers din casa in casa, punand oamenii sa jure pe biblie, daca au votat si cu cine au votat, s-a mers pana acolo ca au fost scosi enoriasi de la sf.liturghie  ptr. a depune juramantul in legatura  cu modul in care si-au exercitat dreptul de vot. Zilele au trecut s-au scurs aproape 8 luni de atunci si nu a fost dat niciun comunicat despre rezultatul cercetarilor si asta pentru simplul motiv  ca acea campanie nu si-a avut rostul,  nu s-au gasit dovezi pentru  nicio frauda.
Ma intreb de ce procurorii DNA nu isi iau biblia in mana sa mearga la cei reclamati de guvernul Ponta, pentru a le cere sub juramant sa spuna daca au furat, ori nu si daca da, cand aduc banii inapoi.
                Imi pare bine sa aflu  ca marii imbogatiti ai tarii nu sunt banuiti de evaziune fiscala, coruptie, ori furt din bani publici, averea lor dovedindu-se a fi dobandita in mod legal, altfel in  mod sigur procuratura se ocupa de ei. Dovada, azi de dimineata procuratura a descins la cantaretul Randi, care se pare ca a facut o evaziune fiscala de aproape 100.000 de euro, mai précis a avut anumite angajamente unde a cantat cu propria gura, din aceasta prestare a castigat niste bani, bani ce nu au fost inregistrati toti in contabilitate, reusind astfel sa insele statul  prin neplata impozitului. Ma intreb daca banii lui Randi ar fi venit dintr-un contract cu Ministerul Dezvoltarii pentru anumite lucrari si s-ar fi comportat ca un gentilom, intorcand din acesti bani, ca o mica atentie, sa zicem 30% , catre cea ce dispusese ca el sa se ocupe de acea lucrare, ce s-ar fi intamplat? Absolut nimic. MORALA : d-l Randi nu mai canta si incanta, mai bine fa contract cu statul, o sosea, un podet, o atentie, o maslinuta, masa va fi bogata si nimeni nu te va intreaba din ce bani ai facut averea. Dormiti linistiti domnilor imbogatiti din afaceri cu statul, procuratura vegheaza sa aveti un somn linistit, pentru exemplu ca luptati impotriva coruptiei il aveti pe Nastase, tineti-l cat mai mult inchis sa dati bine la UE.

Un comentariu:

  1. Se pare ca tara se scufunda incet, dar sigur..
    in '90 Capitalismul a fost inteles total gresit si de atunci este aplicat in aceeasi maniera pana in prezent

    RăspundețiȘtergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...