miercuri, 27 martie 2013

Stangaciul Diaconescu.



                         Din totdeauna am admirat marii oameni politici care au crezut intr-un ideal, asta nu inseamna ca eram de acord cu politica lor, nu inseamna ca impartaseam ideile lor, dar admiram credinta lor, increderea, in ideologia pe care o urmau. Exemple as putea da foarte multe, ma voi rezuma la a aminti cateva din perioada noastra: Mircea Ionescu Quintus , Radu Campeanu, C.P. Tariceanu, liberali, A. Nastase, I. Iliescu, M. Geoana social-democrati, asa s-au declarat cu 23 de ani in urma asa sunt si acum, indiferent daca au pierdut sefia partidului, daca au intrat in conflict cu unii colegi din partid, ei au ramas mai departe in partidul in ale carei idei cred. Daca esti un om trecut de 40 de ani e greu sa spui ca nu mai crezi in doctrina liberala si aderi la doctrina social-democrata, sau invers, asa cum din pacate vedem la politicienii nostrii, care se culca seara pe stanga si dimineata se trezesc pe dreapta. Cel mai elocvent si proaspat exemplu este C. Diaconescu. Imi amintesc ca prin ’04—’08 chiar imi placea, era laudat pana si de adversarii politici, pentru echilibrul discursului, analiza pertinenta a situatiilor ce erau expuse, pentru eleganta afisata in momentul dezbaterilor.Totul a fost frumos pana cand in calitate de candidat  pentru sefia PSD, a pierdut si s-a pierdut, pentru ca la numai cateva zile a demisionat din partid impreuna cu alti lingai trecand in tabara adversa ca sustinatori. Chiar daca a plecat din PSD, impreuna cu ceilalti a pus bazele unui nou partid, tot social-democrat, Diaconescu fiind ales Presedinte de Onoare. Omul nostru, Diaconescu, se vede clar ca are o ideologie social-democrata, este un om de stanga indiferent ce se intampla.
                        La un moment dat Basescu il ia sub aripa lui la Cotroceni ca sef al Cancelariei prezidentiale; la un pahar de whisky in compania sefului sau, Diaconescu simte cum incepe sangele sa-i curga pe partea dreapta, dirijat de Basescu care il asigura ca a avut o revelatie si astfel intr-o noapte a trecut de pe stanga pe dreapta si ce bine se simte acum cand se bate pe burta cu marii dreptaci ai Europei. Diaconescu jura sa incerce noul plasament, mai ales daca Basescu il asigura ca el va fi  seful  noii constructii de dreapta.
Cum poti crede in spusele cuiva care se dezice cu atata lejeritate de propriile credinte, de propriile idealuri, mai ales ca nimeni nu l-a obligat sa intre in politica si sa creada in ceva ce nu i se potrivea. Personal nu pot avea incredere in asemenea specimene, pentru ei faptul ca sunt de dreapta, ori de stanga, se defineste prin oportunitatea de a avea o functie si de a castiga bani, daca se poate multi si fara efort. Astazi acest domn Diaconescu intocmeste o platforma la care ar trebui sa adere toate fortele de dreapta, dar daca maine PSD-ul il numeste ministru la externe, s-a dus dracu toata platforma de dreapta pe care cu migala o construieste acum si revine ca fiul risipitor  la doctrina social-democrata.
CONCLUZIE : Singura platforma valabila pentru acesti plimbareti este doctrina buzunarului plin din punga statului, restul sunt vorbe.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...