vineri, 1 martie 2013

Omagiu adus femeii




                 Omagiu adus femeii.


            La sfarsitul sec 19 au aparut miscarile socialiste care, printre altele cereau ca femeile sa aiba drepturi egale cu barbatii. Anatole Frances spunea :”Femeile cer drepturi egale cu barbatii, dar prin asta pierd ce au mai de prêt : misterul”. Pana la inceputul sec 20 , barbatii erau in stare sa apere cinstea unei femei cu arma in mana,chiar daca de multe ori stiau ca femeia nu era cea mai virtuoasa. Femeia era o tinta , femeia era un tel, femeia era dorinta, femeia era un vis, femeia era un mod de a fi al barbatului. Femeia era  dincolo de existenta efemera, perenitatea – prin ea se asigura perpetuarea speciei si prin asta era elogiata. Insasi misterul procreeri o facea pe femeie superioara, femeia putea prin simpla prezenta, putin artagoasa, sa incurce, ori din contra, sa descurce itele, altfel destul de incurcate ale vietii mondene si de foarte multe ori, cele politice.
          Femeia e plapanda ca o floare, ori din contra puternica ca marii barbati de stat, exp. sunt destule : Regina Elisabeta I, Cleopatra si multe altele. Sunt un om care am vazut multe in viata, sigur nu suficient, dar destule ca sa inteleg ca una din cele mai mari realizari ale lui D-zeu a fost –femeia. D-zeu a vazut ca totul era gri si atunci s-a gandit sa faca femeia, asta a fost pata de culoare si de incurcaturi date acestei lumi. Femeia, este bunatatea, este frumusetea, este cea care asigura continuitatea speciei, este cea care poate distruge in mod indirect, femeia este alfa si omega, femeia este ce vrea ea sa fie, femeia este ce vrea ea sa creada barbatii ca este.
         O data un barbat a prins un pestisor  de aur, acesta ia promis ca ii indeplineste 2 dorinte:
1)sa-i construiasca un pod de pe coasta franceza pana pe coasta estica a SUA, la auzul acestei dorinte pestisorul a spus ca nu poate.
2) a doua dorinta: "spune-mi pestisorule ce gandeste femeia?"Auzind ce dorinta are omul nostru pestisorul s-a crucit, a privit barbatul din fata lui si a zis:"ori de unde pana unde vroiai sa fie podul?""Ce gandeste femeia cred ca nici creatorul nu stie"
         “Secretul tau femeie triumfala
           Nu-l deslega chiar daca-l vor cu zel
          Savanti, poeti, sau preoti in sutana
           E tot ce ai. Nu-l vinde mori cu el.”
                              Lucian Avramescu.
           Femeile sunt o forta, de multe ori ar trebui sa-i multumim lui D-zeu ca nu sunt constiente de puterea lor. Sa facem un exercitiu, sa ne inchipuim o armata de cateva mii de femei cu varsta tanara plecand la lupta precum soldati romani la Marasesti, cu pieptul gol si fara izmene (romanii la Marasesti au fost in izmene), ce vor face barbatii? Raspuns corect, se vor preda. Nu incerca sa-i spargi capul femeii ptr. a afla ce gandeste, este suficient sa fi atent cu ea, sa vezi la raionul de bijuterii unde anume sa uitat mai mult, la raionul de blanuri despre ce animale ii placuse mai mult in scoala, iar la raionul de confectii, da-i cardul ,ca oricum nu mai este mult pe el
          Despre femeie se pot scrie multe. Imi amintesc caci trebuia sa stau o saptamana in spital,dar dupa 3 zile nu am mai rezistat, era prea multa liniste, am mers acasa pentru cateva ore, am spus sotiei ca am cheltuit cu cu 2 milioane mai mult decat convenisem, a fost suficient pentru a se porni uraganul, dupa 2 ore de scandal facut de nevasta am plecat inapoi la spital cu bateriile incarcate. Domnilor, care nu v-ati insurat, puneti mana si faceti-o, caci vreau sa  cunoasteti frumusetea impacarii dupa o cearta zdravana.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...